Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Schokkend! Saharazand magnetisch en vol chemicaliën en andere troep?

Het kan de regelmatige X-gebruiker niet ontgaan zijn. Het Saharazand! De nieuwste complottheorie van hen die achter de chemtrailfabeltjes, vaccinatiecomplotten, samenzweringen over de maanlanding en platte aarde fantasie aan lopen.

Een zogenaamd “schokkende chemische analyse van autostof onthult dat zware metalen en elementen die worden gebruikt voor weersverandering uit de lucht vallen!”

Beweerdelijk zou een Bosnisch laboratorium hebben ontdekt dat het Saharazand nikkel, barium en aluminium bevatten en dat de limiet in het monster “ruim 700x overschreden was”. Daarnaast zouden er andere zware metalen in het monster zitten. Uiteraard zijn de schuldigen het vliegverkeer dat immers ook druk doende is met chemtrails ons allemaal te vergiftigen, ..

De vliegtuigen bedekken de lucht met weermodificatoren om het zonlicht onder controle te houden en de UV-straling die de planeet raakt te blokkeren. De zomer heeft UV-stralen nodig om virussen te doden, maar wat gebeurt er als UV-stralen worden geblokkeerd door poeder?” volgens de Tjechische site https://aeronet.news/.

Bij hun artikel plaatsen ze een afbeelding van een zogenaamd rapport. Ook op X zie je heel veel mensen dit ‘rapport’ delen. Alsmede filmpjes van mensen die met een magneetje het zand aantrekken en ‘dus is het geen zand’ is de conclusie.

Rapport Saharazand

(Fragment rapport)

Rapport Saharazand

Wie even een snelle, kritische, blik op het rapport werpt ziet dat het documentje is opgesteld in Mei 2022. Bijna twee jaar geleden dus en het gaat daarom niet over het Saharazand dat de afgelopen dagen Nederland binnen waaide.

Verder wordt geen enkele zekerheid geboden of het hier wel om een onderzoek naar Saharazand gaat. Het rapport is voor ons onleesbaar, er is geen plaats vastgesteld van de bemonstering laat staan dat dit door een deskundige is gedaan. De kans is groot, als het al een onderzoeksrapport is, dat het hier géén saharazand betreft.

Magnetisme Saharazand

In ons land is saharazand sinds 1900 op zeker vijftien dagen op uitgebreide schaal voorgekomen. Steeds bij voor de tijd van het jaar warm weer. Afhankelijk van het brongebied kan de kleur variëren van lichtgrijs tot rood of bruin.” (KNMI)

Neerslag met Saharazand is een eeuwenoud verschijnsel. Vroeger hadden mensen er geen verklaring voor en werd gedacht dat insecten het regenwater roodachtig kleurden. Het werd ook wel bloedregen of wonderregen genoemd.” (Telegraaf)

Maar! Dit Saharazand is anders! Want “het is magnetisch”. Hoe zit dat met de filmpjes waarbij mensen met een magneetje zand aantrekken? Het gaat hier om een bekend verschijnsel.

Saharastof bevat het magnetische mineraal magnetiet. […] Het mineraal magnetiet is een veelvoorkomend bestanddeel van zand en zeer magnetisch. Het magnetische mineraal komt ook voor in Saharazand en in Saharastof. Dat staat beschreven in verschillende wetenschappelijke studies en artikelen.” (DPA Factcheck).