Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Misleidende claims cardioloog Peter McCullough

In een virale post uit 2023, welke nog steeds rondgaat op sociale media inclusief een serieus platform als LinkedIN, doet cardioloog Peter McCullough tijdens een hoorzitting  een aantal misleidende claims op het gebied van door hem geconstateerde “bloedproppen” bij, volgens hem, gevaccineerde mensen.

De claims van Peter Andrew McCullough, een Amerikaanse cardioloog, worden ook in de documentaire Died Suddenly genoemd.

Baylor University Medical Center

Peter McCullough was vice-hoofd interne geneeskunde aan het Baylor University Medical Center en professor aan de Texas A&M University. Tijdens de COVID-19-pandemie promootte McCullough verkeerde informatie over COVID-19, de behandelingen ervan en mRNA-vaccins.

“McCullough getuigde in maart 2021 voor een commissie van de Senaat van Texas, gepost op YouTube door de Association of American Physicians and Surgeons, waarin hij valse beweringen deed over COVID-19- en COVID-19-vaccins, waaronder dat mensen onder de 50 jaar en overlevenden hebben het vaccin niet nodig en er zijn geen aanwijzingen voor een asymptomatische verspreiding van COVID-19.” (Wikipedia)

Hij deed tijdens een evenement in het Europees Parlement in september 2023 eveneens meerdere onjuiste beweringen.

“Peter McCullough beweerde dat mRNA-vaccins een “golf” van ernstige bijwerkingen hebben veroorzaakt, en riep op tot een verbod ervan. Een video van de lezing is in verschillende talen verspreid, waaronder het Zweeds. Echter, zoals experts aan AFP vertelden en uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken blijkt, zijn ernstige gevallen, hoewel de vaccins nadelige effecten hebben, uiterst zeldzaam, en komen verschillende van de door McCullough genoemde aandoeningen vaker voor na een Covid-19-infectie dan na vaccinatie. Bovendien was de toespraak van McCullough geen officiële hoorzitting in het EU-parlement, zoals online publicaties suggereerden, maar onderdeel van een evenement georganiseerd door een handvol Europarlementariërs.” – European Newsroom.

Rechtszaken tegen Peter McCullough

Nieuwsuur correspondent Rudy Bouma schreef in december 2021 op X (Twitter) over hem:

“Cardioloog Peter McCullough, met wie antivaxxers dwepen, kreeg onlangs een straatverbod van rechter voor ziekenhuisketen waar hij is ontslagen maar nog claimt te werken. Ook andere instituten hebben banden met hem verbroken vanwege verspreiding van desinformatie. Baylor Scott & White eist dat hij stopt met gebruik voormalige titels en eist één miljoen dollar schadevergoeding van hem. Ook Texas A&M College of Medicine, Texas Christian University en University of Texas Health Science Center hebben hem gedumpt.”

Baylor was de eerste instelling die de banden verbrak met McCullough, die het gebruik promoot van therapieën die als onbewezen worden beschouwd voor de behandeling van COVID-19 en die de effectiviteit van COVID-19-vaccins in twijfel heeft getrokken. Sinds de Baylor-rechtszaak hebben het Texas A&M College of Medicine, de Texas Christian University (TCU) en de University of North Texas Health Science Center (UNTHSC) School of Medicine beide McCullough uit hun faculteiten verwijderd. (Medscape).