Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Pepijn van Houwelingen: mRNA-technologie is experimenteel en veroorzaakt talloze bijwerkingen

Volgens Pepijn van Houwelingen van de FvD is de mRNA-technologie experimenteel en veroorzaakt talloze bijwerkingen. Dit baseert hij tijdens een debat op een uitspraak van het EMA die aangeven dat de vaccins niet bedoeld waren ter voorkoming van transmissie. En, zo roept van Houwelingen: “de vaccins hebben dus nooit en te nimmer een vergunning gehad voor transmissiebestrijding”.

Fvd Mrna Technologie Is Experimenteel En Veroorzaakt Talloze Bijwerkingen

Vals Frame mRNA-vaccins

Vaccins beschermen je tegen infectieziekten, zo schrijft het College ter Beoordelingen van Geneesmiddelen. Zij schrijven verder: “Bacteriën en virussen zijn vaak de oorzaak van veel infectieziekten. Mensen kunnen ernstig ziek worden van deze infecties en kunnen zelfs overlijden aan de gevolgen van sommige infecties. Vaccins zorgen ervoor dat ons lichaam zich beter kan beschermen tegen een groot aantal infectieziekten. Zo wordt de kans op (ernstige) ziekte verkleind. [..] Alle vaccins zorgen ervoor dat na toediening het afweersysteem wordt geactiveerd zodat jouw lichaam antistoffen maakt tegen bepaalde ziekmakende virussen en bacteriën. Als je later echt in aanraking komt met een virus of bacterie waarvoor je bent gevaccineerd, ben je beschermd. Jouw afweersysteem zal deze virus of bacterie opruimen. Hierdoor word je niet meer ziek of minder ziek.”

Pepijn van Houwelingen gebruikt dus een vals frame om de inzet van vaccins gebaseerd op mRNA-technologie in een kwaad daglicht te stellen. Dat je een verspreiding van een virus een halt toeroept door vaccinaties is immers een bekend fenomeen? Waarom worden bevolkingsgroepen anders gevaccineerd? Dus ja, vaccineren doe je óók voor een ander; het is een nogal fijna bijwerking dat niet alleen jij maar ook een ander minder risico loopt om ziek te worden!

Daarnaast somt hij een aantal onderzoeken op waaruit zou blijken dat de corona-vaccins schadelijk zouden zijn. Hij verwijst daarbij bijvoorbeeld naar de “Vaccine Issues Study Group” uit Japan, waarvan onder andere Emeritus Professor Yasufumi Murakami deel uitmaakt.

Professor Masanori Fukushima

De groep doet vele claims op het gebied van “de schadelijkheid van mRNA vaccins”. Het gepresenteerde onderzoek voldoet echter niet aan de wetenschappelijke standaarden. Waarnemingen die zij claimen, zonder de juiste onderliggende data en statistieken, tellen niet. Sterker, de statistieken laten geen toename van het aantal kankergevallen zien (een van de claims).

Professor Masanori Fukushima, van de Universiteit van Kyoto, was reeds lange tijd een felle criticus van de vaccins. Hij stelt dat de omvang van de schade “ongekend” is voor medische behandelingen. “Een systematische review van de literatuur heeft schokkende informatie aan het licht gebracht. Duizenden artikelen hebben bijwerkingen gemeld na vaccinatie, die elk mogelijk aspect van de menselijke pathologie beïnvloeden, van oogheelkunde tot psychiatrie.”, zo claimt hij. Vorig jaar, februari 2023, kondigde hij al een rechtszaak aan tegen de overheid.

Afgezien van het “Artsen Covid Collectief“, verklaard tegenstanders van vaccinaties tegen covid waar ondanks de naam maar weinig artsen aan meewerken, en de nodige desinformatie-kanalen (waar van Houwelingen graag uit put) is er weinig aandacht voor de persconferentie geweest. Artsen Covid Collectief verwijst tevens naar hetzelfde ‘onderzoek’ in Thailand waar ook van Houwelingen naar verwijst.

Zolang de Japanse onderzoekers de data en onderzoeksmethoden niet vrijgeven, bijvoorbeeld middels een peer reviewed onderzoekt via een toonaangevend medisch platform of tijdschrift, is de betrouwbaarheid van de claimes – zeker gezien Masanori Fukushima’s vooringenomen standpunt – uiterst discutabel. Het is daarom ook niet verrassend dat de medische wereld en reguliere media de gegeven informatie via de persconferentie niet als “schokkend nieuws” of “brekend nieuws” de wereld ingeslingerd hebben.

Pepijn van Houwelingen is slecht geïnformeerd

Tot slot van zijn betoog gaat Pepijn van Houwelingen nog een aantal vragen stellen. Waaronder de vraag, welke hij vast en zeker op X is tegengekomen, “klopt het dat het RIVM vaccinatiegegevens heeft verwijderd per 31 januari”.

Dat kunnen we hem middels deze link beantwoorden: “Nee, dat klopt niet”.