Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Vroedvrouw geeft 1500 kinderen homeopatische middelen in plaats van vaccinaties

Een vroedvrouw die 1.500 kinderen homeopathische middelen gaf in plaats van vaccinaties tegen bekende kinderziekten bracht ‘levens in gevaar’ zeggen gezondheidsfunctionarissen in New York. De vrouw is veroordeeld tot een boete van US$300.000,00 wegens valsheid in geschrifte.

Jeanette Breen, die “Baldwin Midwifery” op Long Island exploiteert, heeft de middelen toegediend als alternatief voor vaccinaties tegen kinderziekten en heeft vervolgens hun immunisatiegegevens vervalst, aldus het bureau woensdag.

Bij de regeling tot verplicht vaccineren van kinderen, die teruggaat tot het schooljaar 2019-2020, waren gezinnen uit de hele staat betrokken maar de meerderheid woont in de buitenwijken van Long Island.

De gezondheidsafdeling zei dat de immunisatiegegevens van de kinderen die de vervalste “vaccinaties” hebben ontvangen, ongeldig zijn verklaard en dat hun families nu moeten bewijzen dat kinderen en jongeren afdoende gevaccineerd zijn voor ze weer kunnen terugkeren naar school.

“Het verkeerd voorstellen of vervalsen van vaccingegevens brengt levens in gevaar en ondermijnt het systeem dat bestaat om de volksgezondheid te beschermen”, zei staatsgezondheidscommissaris James McDonald in een verklaring.

Breen, een door de overheid erkend zorgverlener, gaf de kinderen en jongeren pillen van het ‘Real Immunity Homeoprophylaxis Program’, een serie orale pillen die op de markt worden gebracht als zogenaamd alternatief voor vaccinatie. Deze alternatieve homeopatische middelen wordne door de toezichthouders niet erkend en zijn niet goedgekeurd als medicatie.

Valsheid in geschrifte

De vroedvrouw heeft ca. 12.500 valse “vaccinaties” toegediend aan ongeveer 1.500 schoolgaande kinderen . In de overheids-database voor vaccinaties beweerde ze vervolgens dat de kinderen de vereiste vaccinaties hadden gekregen tegen mazelen, bof, polio, waterpokken, difterie, tetanus, kinkhoest, hepatitis B en andere ziekten.

Of de ouders bekend waren met deze valsheid in geschrifte is niet bekend. Wel is duidelijk dat ouders doelbewust hun kinderen door Jeanette Breen lieten behandelen in verband met haar homeopatische activiteiten en vaccinatie-kritische houding. De ouders worden niet vervolgd.

Homeopatische medicatie

Van homeopatische medicatie is bekend dat deze niet werkt, dit in tegenstelling tot fytotherapie. In tegenstelling tot homeopathie worden bij fytotherapie werkzame stoffen uit geneeskrachtige planten in een normale dosering toegediend. Veel reguliere geneeskundigen hebben hier ook moeite mee, maar geneeskrachtige kruiden zijn de oorsprong van veel moderne medicijnen en wordt door natuurvolken veelvuldig toegepast. Denk aan, bijvoorbeeld, aspirine of cranberry-extract (blaas- en maagklachten).

Fytotherapie wordt ook wel aangeduid als kruidengeneeskunde. Wat voor veel mensen verwarrend is dat producenten van homeopatische middelen ook vaak middelen uit deze groep aanbieden. Hierdoor is het voor de gemiddelde gebruiker niet te onderkennen wanneer er sprake is van niet werkzame homeopatische middelen of fytotherapie.

Homeopathie is zo’n 200 jaar geleden bedacht door de Duitse arts Samuel Hahnemann. Hij ontwikkelde een zorgvuldig proces van verdunnen en schudden, verdunnen en schudden, net zolang tot de gewenste verdunning is bereikt. [..] Homeopaten erkennen volmondig dat er geen werkzame stof in hun producten zit.”. (Pointer)

De werking van homeopatische medicijnen wordt gebaseerd op de ‘potentiëren’ (standaardverdunnings- en schudschema) hocus-spocus van de Duitser Samuel Hahnemann (1755-1843), een wetenschappelijk gezien volledig achterhaalde theorie.

Maar wat doet al dat schudden en slaan feitelijk met de moleculen? Een gemiddeld watermolecuul botst sowieso meer dan een miljard keer per seconde tegen een ander watermolecuul aan. Met een snelheid van gemiddeld maar liefst 590 meter per seconde bij kamertemperatuur. Het is, kortom, volstrekte chaos is een glas water. Het is een raadsel hoe wat schudden en slaan daar enige invloed op heeft.” (Pointer)

Hahneman bedacht zijn theorie in een tijd waarin de geneeskunde nauwelijks op exacte wetenschap gebaseerd was en ook geen remedie had tegen de meeste ziekten.

Bronnen/meer informatie: