Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

763 beroemdheden door vaccinatie plotseling overleden

In een video onder de titel “763 Celebrities Dead Covid Vaccine”, die rouleert op onder andere social media, worden een groot aantal scenes achter elkaar en op hoge snelheid getoond van bekende mensen die, live op TV, beweerdelijk door vaccinatie plotseling overleden.

Het gaat te ver om alle personen in de video te checken. De video is inmiddels al meer dan drie miljoen keer bekeken en wordt door veel mensen als ‘relevant’ en geloofwaardig beschouwd. Uiteraard doen we hier ons eigen onderzoek(je)!

Een kleine steekproef leert dat een aantal mensen in de video namelijk helemaal niet overleden is. Ze zijn nog steeds ‘alive and kicking’…

Heather McDonald

De eerste persoon die we in de video zien is comédienne Heather McDonald.

“McDonald, like a half-dozen other people whose medical events are shown in the trailer for the anti-vaccine film “Died Suddenly,” did not die as a result of the Covid-19 vaccine.”, schrijft NBC News. In een interview met haar zegt McDonald, 52, dat ze eraan gewend raakt om herkend te worden vanwege de propagandavideo tegen vaccinaties.

Soms zijn er mensen die zeggen: ‘Oh mijn God, ik zag je net ergens op’”, zei McDonald in een interview vanuit haar felroze podcaststudio. “En ik heb zoiets van: ‘Helaas weet ik wat het is. Ik was aan het flauwvallen.’”

Alissa Carlson

Kijkers van CBS Los Angeles waren er getuige van toen KCAL News-meteoroloog Alissa Carlson live in de uitzending flauwviel, net toen ze op het punt stond een weersverwachting te geven.

Ze heeft volgens haar arts last van vasovagale syncope (meest bekende en veelvoorkomende vorm van flauwvallen, een black out). In de video hoor je collega’s dan ook roepen ‘Not again!’. (Niet alwéér!).

Ook Alissa Carlson leeft nog steeds. “Pas een kwartier voor het incident begon ik me een beetje misselijk te voelen”, vertelt Carlson. Ze merkte op dat ze niet had ontbeten en veel koffie dronk, “en dus was ik hoogstwaarschijnlijk misschien een beetje uitgedroogd.” (CBS News).

Vanessa Medeiros

De Braziliaanse verslaggeefster Vanessa Medeiros viel flauw tijdens een nieuwsuitzending op 2 november 2022 voor TV Tribuna. Te zien is hoe ze een hand voor haar gezicht doet voordat ze valt.

Vanessa Medeiros Brazilië

(screenshot video)

Kort na het incident meldde het Braziliaanse nieuwskanaal Globo g1 dat Medeiros “bij bewustzijn was en het goed maakte“. Medeiros onderging een reeks medische tests waarbij geen enkel probleem werd ontdekt.

Roslan Shah

Zanger, acteur, presentator en televisiepresentator Roslan Shah viel “plat op zijn gezicht” terwijl hij live werd geïnterviewd op TV3. De 52-jarige Roslan is hersteld na opname in een privéziekenhuis. Volgens een arts die hem onderzocht leed hij aan hoge bloeddruk. (NST)

Dit is een klacht die, net als (te) lage bloeddruk vaak niet wordt opgemerkt door patiënten en kan tot allerlei problemen leiden.

“Het hart genereert een elektrische prikkel die het hart aanzet tot pompen. Als deze prikkel niet voldoende snel door het hart kan worden voorgeleid dan zal de hartfrequentie dalen en kan duizeligheid en flauwvallen (syncope of collaps) optreden.” (Cardiologie Centra Nederland).

Er kan tevens sprake zijn van een onderliggende aandoening. Het is daarom belangrijk dat er onderzoek wordt gedaan in voorkomende gevallen.

Anne Barretto

Journaliste Anne Barretto viel flauw terwijl ze een live debat leidde tussen kandidaten voor de regering van Pernambuco (Brazilië) op TV Jornal.

Anne Barretto Sudden Death live on TV? [Screenshot]

(screenshot video)

Volgens de video is ook zij beweerdelijk overleden als gevolg van een vaccinatie tegen Covid.

Haar collega nam het programma over en zei: “Je hebt gemerkt dat we een kleine onderbreking hadden. Dit kwam doordat presentatrice Anne Barretto een beetje ongesteld was. Ze wordt al verzorgd en we gaan door met het debat zodat niemand gewond raakt. We gaan verder waar we gebleven waren.”.

In een TV interview, hier terug te kijken, vertelt Anne Barretto over het voorval. De oorzaak lijkt een lage bloeddruk te zijn, gecombineerd met de omstandigheden in de studio (temperatuur), waardoor ze flauwgevallen was.

Ook Anne Barretto is dus niet “plotseling overleden door vaccinatieschade”, zoals het interview met haar ook onomstotelijk bewijst.

Nog geen twee minuten kijken…

Na nog geen twee minuten kijken en lukraak een aantal van de vermeende sterfgevallen te hebben gecontroleerd is de conclusie dat er al vijf gevallen worden getoond van mensen die niet plotseling zijn overleden en al helemaal niet als gevolg van vaccinatieschade.

Gestorven door vaccinatie?

Natuurlijk komt het voor dat mensen plotseling overlijden. Dat gebeurt al eeuwenlang. Het is een bekend feit immers dat 1 op de 5 mensen de pensioengerechtigde leeftijd niet haalt?

Dat mensen massaal ‘plotseling overlijden door vaccinaties tegen covid’ is een mythe. Daar is hier en hier ook al over geschreven.

Geen van deze incidenten waarbij mensen live op TV medische noodsituaties ervoeren, hield verband met het COVID-19-vaccin. Twee van de incidenten dateren van vóór de pandemie.” schrijft Politifact over soortgelijke video’s waarin voor een deel dezelfde beelden zijn gemonteerd.

Dat in dergelijke video’s mensen worden opgevoerd waarvan niet bekend is óf die gevaccineerd waren en mensen die nog springlevend zijn(!) op dit moment is een gotspe.

En dat is eigenlijk een understatement. Het is gewoon keihard liegen, over de rug van andere mensen die, in een aantal gevallen, inderdaad overleden zijn.

Tot nu toe is er geen enkel bewijs dat de coronavaccinaties tot massale aantallen sterfgevallen hebben geleid. Het verspreiden van dit soort desinformatie doet goed onderzoek schade.

Hiermee wordt het verschijnsel van ondermeer oversterfte tijdens de pandemie, en eventueel overlijden als gevolg van een vaccinatie (wat wel degelijk kan!), in de categorie ‘desinformatie van de wappen’ geplaatst en dat is wat er nu juist niet moet gebeuren.